Wil je je huis verkopen? Dan is er werk aan de winkel, zeker als je je woning de laatste jaren misschien iets hebt laten versloffen. Wist je dat een goed gestileerde woning 30% meer kan opleveren? De eerste indruk is het allerbelangrijkst en dat betekent goede foto’s (laten) maken! Met goede interieurfotografie zal je veel bezichtigingen krijgen. Hoe? Lees hieronder 10 tips voor goede interieurfotografie!

 

1. Laat je woning ruim ogen op de foto’s

Iedereen droomt van een groot huis, zorg dan ook dat je woning ruim oogt op de foto’s! Ook woningen van 40m2 kunnen er groot uitzien met de juiste verkoopstyling. En hoewel jij dat leuke bankje o zo leuk vindt staan in het midden van de kamer, kun je deze toch beter verplaatsen als je je woning snel wil verkopen. Creëer daarom zoveel mogelijk vloeroppervlak. Zo zien potentiële huizenkopers alle mogelijkheden van de kamers.

 

2. Berg persoonlijke items tijdelijk buitenshuis op

Het klinkt misschien niet aardig, maar niemand heeft interesse in jouw familiefoto’s, de knutselwerkjes van de kinderen of je persoonlijke hobby’s. Voor veel huizenkopers is het zelfs lastig om hier doorheen te kijken! Niet alleen voor de foto’s, maar ook tijdens bezichtigingen kun je deze daarom het beste tijdelijk buitenshuis opbergen. Je kunt erover nadenken om deze spullen buitenshuis in stevige opbergboxen bij mrBOX.com op te bergen. Per opgeslagen box betaal je € 2,50 per maand. Ideaal voor fotolijstjes, hobbyspullen, knutselwerkjes en andere prullaria die je buiten het zicht wil houden.

 

3. Niemand wil je vieze was zien

Het lijkt een overbodige verkoopstyling tip, maar toch kom je af en toe op Funda huizen tegen waarbij er was over de waslijn of wasmand hangt. Verberg je onderbroeken, slipjes en bh’s!

 

4. Veel licht in huis creëert een ruimtelijk gevoel

Hoe lichter je huis is, hoe groter het lijkt. Doe alle gordijnen en rolluiken open wanneer je je huis laat fotograferen voor de verkoop. Heb je tussendeuren en tuindeuren? Zet ook deze open voor een heerlijk ruimtelijke uitstraling. Mensen houden van doorkijkjes, weten wat er aan de andere kant van de deur is.

 

5. Maak foto’s midden op de dag

Eigenlijk de allerbelangrijkste verkooptip: maak foto’s met daglicht, het liefst met een zonnetje erbij! De beste tijd om te fotograferen is tussen 10 uur en 14 uur. Vergelijk onderstaande foto’s eens: welke ruimte ziet er volgens jou aantrekkelijker uit? Zorg daarom dat je foto’s maakt wanneer de zon schijnt, ook als dit betekent dat je de afspraak met je woningfotograaf moet verzetten op een regenachtige dag.

 

 

 

6. Strijk je beddengoed voor goede woningfotografie

Op fotografie zie je álles. Doordat je veel licht in je foto’s wilt, zal je ook alle oneffenheden zien zoals de kreukels in je beddengoed. Nu weten we dat bijna niemand zijn beddengoed strijkt, maar zet je er voor deze keer overheen en strijk alle kreukels eruit alsof je leven ervan afhangt!

 

7. Zorg dat je ramen streeploos zijn

Naast kreukels zijn ook vuiltjes op je ramen extra zichtbaar, zeker wanneer je grote raampartijen in huis hebt. Wil je dat je huis opvalt tussen alle andere huizen op Funda? Zorg voor smetteloze ramen.

 

8. Zorg voor een huiselijke sfeer met bloemen en planten

Bloemen en planten in huis geven een huiselijk gevoel. Je wilt dat potentiële kopers zich thuis voelen in jouw stulpje. Zet daarom een bosje bloemen op de tafel en een frisse plant in kleine hoekjes. Niet te veel natuurlijk, want dan wordt het rommelig ;).

 

9. Niet iedereen houdt van jouw huisdieren

Hoewel jij een absolute kattenliefhebber of hondenvriend kan zijn, zijn er toch veel mensen die er niet van houden en zelfs een beetje vies zijn van al die haren. 36% van de Nederlandse huishoudens heeft een huisdier. Het merendeel dus niet. Haal je dierenvriendjes en zijn spulletjes daarom tijdelijk even uit huis bij het maken van de interieurfoto’s.

10. Zet leuke details in het ‘zonnetje’ om de huizenkoper te verleiden

 

Een huis verkopen is een verleidingsspel: je huis op zijn best presenteren en de potentiële koper overhalen om datgene te doen wat jij wil. Belicht de meerwaarde van je huis dan ook in je fotografie zoals bijvoorbeeld een glas in lood raam, de vide, bogen in deuropeningen, de mooie houten vloer. Met deze details kun jij die extra euro’s binnenslepen!

Met bovenstaande 10 fotografie tips wordt je huis verkopen een eitje! Wil je meer weten over hoe je spullen tijdelijk kunt opbergen zodat je huis sneller verkoopt? Kijk dan eens op onze site voor alle opbergmogelijkheden.