Ken je dat? Het gevoel dat het kinderspeelgoed je huis overneemt? Dat je bij elke stap moet opletten dat je niet struikelt over het houten speelgoed, barbiepoppen en lego/duplo van je allerliefste engeltjes? Tijd om de wanorde in huis aan te pakken! Ik: mrBOX, heb 3 handige, sfeervolle en efficiënte tips voor je!

Creëer een speelhoek in de woonkamer of andere ruimte in huis

Eén plek in huis waar (bijna) al het speelgoed verzameld kan worden. De kinderen hebben een vaste speelplek én weten dus ook dat al het speelgoed daar opgeborgen moet worden. Mocht je een hele speelkamer voor de kids in gedachten hebben, dan is dit ook ideaal. Met zo’n kinderspeelhoek of een kinderspeelkamer geef je je kinderen grenzen aan voor het spelen en opruimen. Geheid dat je minder speelgoed door huis zal vinden! Ik heb online research gedaan en vond een aantal erg mooie voorbeelden voor een speelhoek in de woonkamer:

 

                     

   

Kinderen spelen met minder speelgoed dan je denkt

Eens; speelgoed is duur. De prijzen van lego bijvoorbeeld zijn in een aantal jaar al met 36% gestegen! Maar je zal wel merken dat kinderen snel uit hun speelgoed groeien en het niet meer gebruiken. Houten speelgoed is bijvoorbeeld in de eerste jaren heel populair, maar op een ietwat oudere leeftijd is het niet interessant meer. Na verloop van tijd zal je dus aardig wat speelgoed hebben wat veel ruimte inneemt en voor wanorde zorgt in de kasten. Veel ouders komen bij mrBOX.com terecht; waar je het kinderspeelgoed eenvoudig en voordelig kunt laten opbergen totdat toekomstige kinderen ermee gaan spelen. Ik kom grote, lege kunststof boxen bij je brengen die jij vult met het speelgoed dat niet meer wordt gebruikt. Voor € 2,50 per maand kun je een gevulde box opbergen. Met mijn gratis app kun je alle inhoud supermakkelijk registreren d.m.v. foto’s en beschrijvingen. En wanneer het tijd is om het speelgoed weer naar huis te halen, geef je een seintje en we brengen de gewenste box weer terug. Makkelijk he!

Opbergen speelgoed: leuke en handige items

Ook al heb je een speelhoek in de woonkamer en heb je het oude kinderspeelgoed netjes opgeborgen, dan nog zal er speelgoed niet altijd op de juiste plekken liggen. Kleine speelgoedopbergers zullen je leven een stuk aangenamer maken! Ook hier heb ik weer even research naar gedaan: Leuke speelgoedkist: je hebt ze in alle soorten en maten. Een houten speelgoedkist ziet er vaak erg stijlvol en rustiek uit en kan eenvoudig in je interieur verwerkt worden. Een speelgoedkist met naam is handig als je kids hun eigen speelgoed hebben (bijvoorbeeld jongens en meisjes). Zo leer je ze al op jonge leeftijd sorteren!            

Speelgoedbank: altijd handig!  Dit is een kinderbankje met bergruimte onder het zitvlak. Handig voor als je niet heel veel ruimte in huis hebt.           Speelgoedmanden en opbergboxen: ook deze heb je in alle soorten en maten. Leuk is om met kleuren te werken. Zo is het eenvoudig voor je kids om te sorteren. Natuurlijk kun je ook mijn opbergboxen gebruiken voor het kinderspeelgoed. Met een inhoud van 52 liter kun je een boel speelgoed kwijt;) En natuurlijk kun je ook mijn app weer hiervoor gebruiken om overzichtelijk te registreren welk speelgoed in welke opbergbox zit. Met bovenstaande tips wordt het een eitje om je huis weer terug te nemen van de chaos! Wil je meer tips van mrBOX.com over wonen, verhuizen en werken? Volg mrBOX.com dan op Facebook!