Wist je dat vrouwen opgeteld bijna een jaar van hun leven aan het zoeken zijn in hun kledingkast naar de juiste outfit?! Gemiddeld zijn we 287 dagen op zoek in onze kledingkast naar een outfit. Uitpuilende  kledingrekken, planken en mandjes zijn hier de oorzaak van. Of heb je een inloopkast, maar is deze niet meer zo stijlvol en georganiseerd? Dan is het tijd om je kledingkast op te ruimen. Bespaar een jaar lang zoeken door onderstaande opruimtips van mrBOX te gebruiken!

 

1. De kledingkast opruimen begint met inventariseren wat je hebt

 

40% van de Nederlanders heeft drie kledingkasten of meer in huis, welke niet altijd in dezelfde ruimte staan. Als ze allemaal ook nog eens uitpuilen, is het eind zoek (287 dagen zoeken ;)).

Inventariseer daarom als eerste zelf alle kleding, schoenen en tassen of vraag je huishoudelijke hulp om hier tijd voor uit te trekken. Haal alles erbij, ook wat je op zolder hebt liggen.

2. Je kledingkast organiseren door onderscheid te maken tussen zomer- en winterkleding

35% van je kleding gebruik je de helft van het jaar niet. Je wintermantels, winterlaarzen, (nep)bontjassen hangen of liggen in de warme maanden ongedragen in de kast en nemen onnodig ruimte in en kosten je het overzicht. Net zoals je zomerjurkjes, bikini’s en strandhoeden in de winter niet gedragen worden. Je kledingkast of inloopkast ordenen is dan het eenvoudigst door de kleding die je voorlopig niet aandoet uit deze ruimtes te houden.

mrBOX.com is dé externe kledingkast voor deze items: je kleding in the cloud! Je reserveert een dag en tijdstip om kunststof opbergboxen van mrBOX thuis te laten bezorgen. Jij vult de opbergboxen met kleding die je voorlopig niet gaat dragen. mrBOX haalt de boxen op en bergt ze voor je op. Wanneer jij besluit om die winterjas weer te dragen, is de betreffende box de volgende dag weer bij je thuis. Zo maak je ruimte in je kledingkast en is deze 35% groter!

Om overzicht te houden in je kledingkast thuis en in je kledingkast in the cloud heeft mrBOX een gratis mobiele app ontwikkeld waarin je kunt noteren welke kledingstukken je waar hebt. Zo hoef je nooit meer te zoeken naar je kleding. Dat scheelt een hoop tijd!

3. Kledingkast indelen

Met meer ruimte kun je nu eenvoudig de kledingkast of inloopkast indelen. Bh’s, sokken, ondergoed en stropdassen van je man berg je in laatjes op. Deze geven namelijk een rommelig effect als je deze in het zicht plaatst.

Kleding van dikker materiaal, jurken en kledingstukken die makkelijk kreuken of een bepaalde snit hebben, hang je aan kledinghangers op. Hang ze wel soort bij soort en van lang naar kort. Wil je nog meer overzicht in de kledingkast, sorteer dan alles ook op kleur, het liefst van licht naar donker. Dit geeft een extra geordend effect én het is makkelijker zoeken naar de juiste outfit.

T-shirts, broeken en tops kun je daarentegen eenvoudig in nette stapeltjes opvouwen.

Zo zie je dat je met een klein beetje werk in het begin en met een paar klikken eenvoudig je kledingkast hebt opgeruimd. Met mrBOX zorg je ervoor dat je kledingkast ruimer én geordend wordt en je tijd bespaart in het zoeken naar je outfit.

Weten hoe je alles bij mrBOX.com kan opbergen? Bekijk het hier! Ook andere spullen dan je kleding kun je opbergen bij mrBOX!