Wat doe jij als je gaat samenwonen met je nieuwe lover; samen nieuwe meubels aanschaffen of je bestaande grotendeels meenemen uit jullie vorige woning(en)? Wat ga je doen als je beiden een hele andere smaak hebt? Lees hieronder mijn handige tips voor een fijne huisinrichting waar je beiden tevreden mee zal zijn.

Zoek samen nieuwe meubels uit of maak gebruik van een interieurstylist

De makkelijkste tip is om samen nieuwe meubels uit te zoeken. 60% van de Nederlanders gaat samen op pad om gezamenlijke inboedel te kopen. Je kan ook met een interieurstylist aan tafel gaan zitten om jullie wensen te bespreken. Een interieurstylist weet vaak een mooie overbrugging te creëren tussen jullie wensen.

Wist je trouwens dat 83% van de Nederlanders graag in harmonie meubels wil aanschaffen, maar dit in praktijk veel minder vaak gebeurt? Vrouwen zijn hierbij in het voordeel: hoewel ze aangeven de mening van de partner te willen horen, drukken ze toch bijna altijd hun eigen zin door en negeren de mening van hun partner.

Bij samenwonen komt ‘’Voor wat hoort wat’’ kijken

Jij wil alleen maar witte muren, je partner wil een gekleurde muur. Met het oog op verdere onderhandelingen zou je je partner zijn gekleurde muur kunnen geven, op voorwaarde dat jij de kleur van de gordijnen mag bepalen. Of je willigt wensen van allebei in: hij een werkkamer, jij een walk-in-closet. Door compromissen te sluiten, kun je op veel punten toch je zin krijgen, wat het samenwonen een stuk leuker maakt! Niet getreurd, 42% wisselt om de vijf jaar van inrichting, even doorbijten dus als je iets niet mooi vindt!

Geef wat decoratiespullen op

Zoals hierboven besproken, moet je af en toe wat opgeven. Vrouwen houden doorgaans van meer decoratie in huis dan mannen. Bloemetjesmotieven op de muur en roze accessoires doen het in een gezamenlijke woning niet echt goed. Losse decoratie-items zou je altijd nog tijdelijk buitenshuis kunnen opbergen, zodat je de decoratie kunt afwisselen. Zo bespaar je thuis ook nog eens ruimte!

Tip: berg deze items bij mrBOX.com op. Met mijn stevige en waterdichte opbergboxen (thuisbezorgd en vol weer opgehaald) kun je de kleine items veilig buitenshuis opbergen zodat ze thuis niet onnodig ruimte innemen. Je hoeft dan ook niet meer op zolder te zoeken naar dat klassieke servies!

Houd de gezamenlijke kledingkast of kleedruimte overzichtelijk en ruim

38% van de ruzies komt doordat de partner nooit iets opruimt! Dit opruimen wordt natuurlijk al bemoeilijkt doordat je meer spullen hebt als je gaat samenwonen (spullen zoals kleding, sportitems, wintersportspullen, golfclubs enzovoorts). Voorkom die ruzies en organiseer de kledingkast!

Tip: creëer ruimte én overzicht in de kledingkast of walk-in closet door ook je seizoensspullen bij mrBOX.com op te bergen. Al voor €90,- per jaar heb je een externe kledingkast én ruimte in je kledingkast thuis. Je kostbare winterjassen en winterlaarzen staan thuis in de zomer niet in de weg, waardoor je zomergarderobe ruim en overzichtelijk blijft.

Meer weten over mrBOX en hoe je in een paar klikken extra ruimte in huis kan creëren? Bekijk de mogelijkheden hier!