Ik heb er even tegenaan lopen hikken, maar afgelopen weekend was het zover: onze tuin is winterklaar gemaakt. Ik had een weekend lang geen verplichtingen, dus ik kon eindelijk aan de slag.

Tuinset binnen zetten is toch echter beter

Sanne vroeg er al een tijdje om: ‘’Jasper, onze tuinset moet wel echt snel naar binnen. Het blijft maar regenen en als het straks ook nog gaat vriezen, kunnen we de tuinset wel weggooien.’’ Nu overdrijft ze wellicht een beetje. Een tuintafel met 6 stoelen ter waarde van €800,- zal heus niet in één winter onbruikbaar worden, maar ik ben het er wel mee eens dat je een tuinset beter binnen kan zetten. Dan gaat hij langer mee. Dit geldt ook voor onze andere zomerse spullen zoals de BBQ en parasol. Deze worden het komende half jaar niet meer gebruikt en kunnen dus beter binnen gezet worden.

Ruimtegebrek in één klap opgelost

Maar waar moet ik alles kwijt? Toen we een half jaar geleden naar ons prachtige hoekhuis met grote tuin verhuisden, was het mooi weer en kon alles buiten blijven staan. In ons kleine schuurtje paste nog net de tuinset met stoelen, maar daar hield het dan ook bij op. Een vriendin wees op het huren van een tijdelijke opslagruimte. Dit leek me wel wat, maar voor alleen de BBQ en parasol een hele ruimte te huren, vond ik ook wat overdreven. Na wat zoekwerk, kwam ik terecht bij mrBOX.com: daar kun je losse items opslaan zonder dat je een hele ruimte hoeft te huren. Per item betaal je €5,- per maand. Nog handiger is dat iemand van mrBOX de spullen ook gewoon komt ophalen. Op de website vulde ik in dat dat iemand het moest komen halen en voilà, de volgende dag stond er een leuke knul op de stoep. Hij attendeerde me er gelijk op dat ze een handige gratis mrBOX app hebben. Hierin kan je precies registreren welke spullen je waar hebt. Zo heb ik de BBQ en parasol in de app gezet. Tegen de tijd dat we deze spullen weer nodig hebben, hoef ik alleen via de app op een knop te drukken en het wordt weer thuisbezorgd.

Winterbandenwissel en opslag

Daarnaast vroeg de jongen van mrBOX of ik straks nog winterbanden op de auto moet laten zetten (hij zag in de tuin een stapel winterbanden onder een zeil liggen). Dat klopte, ergens rond eind oktober was het plan om daar iets voor te verzinnen. mrBOX heeft daar ook een dienst voor: voor €74,- komt er een professionele wisselaar bij je langs. Hij wisselt je zomerbanden voor winterbanden en slaat ze het komende seizoen op. Ideaal! De volgende stap was om de tuin vrij te maken van onkruid en vuil en het gras maaien. Het is toch al triestig weer en met rommel in de tuin ziet het er alleen maar triester uit.  Nu had ik gelezen dat je het gras vanaf oktober niet te kort moet maaien. Na twee uurtjes werk was dit ook al voor elkaar.

Let op de buitenkraan!

Als laatste nog een handige tip: als je een buitenkraan met een tuinslang hebt, sluit deze dan af. Zorg dat de tuinslang leeg is en berg deze ook binnen op. Voor de kraan zelf heb je speciale vorstventiels, zodat deze ook beschermd blijft en je geen vorstschade oploopt. Sanne blij, ik blij én de tuin kan de winter door. Dankjewel mrBOX!